Mosevisionen eklaterar ny dokusåpa

- Som varande gammal forskarstudent i dramaturgi och berättarteknik fick jag plötsligt en idé till en ny dokusåpa, säger "Blosso på Svartensgatan" till Mosevisionen. Densamma vision började genast bearbeta frågan och har nu offentligjort sina första planer.

Såpan har arbetstiteln "Sossarna" och kommer att handla om ett av de större partierna i grannlandet Sverige. Deltagarna utses till medlemmar i ett s.k. VU, stängs in i en lokal på Sveavägen 68 och får till uppgift att utse en ny partiledare.

Utgångspunkten är att en jovialisk f.d. partiledare från Oskarshamn efter bara 10 månader har fått kicken, partiet har nått ett bottenrekord på 22,9% opinionsmässigt och att ingen jävel svarar annat än NEJ! på frågan om de kan tänka sig att bli ledare för ett f.d. s.k. statsbärande parti.

Detta bäddar för humoristiska intriger; slutna diskussioner, pakter, svek, falangstrider, överkörda parti- distrikt, hemliga samtal och diskreta omröstningar. Allting i slutna rum som dokumenteras av Mosevisionens dolda kameror. Partifolket och medlemmarna får ingenting veta, eller ens rösta, i frågan.

Som så ofta annars leder det hela fram till att en middle-aged male caucasian, med facklig bakgrund, tar hem spelet. Hoppsan! Avslöjade jag något där?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0