Avgådd U-minister

Från grannlandet Sverige meddelas att därstädesvarande utrikesminister har avgått. För andra gången, om än inte från samma taburett.

Folkrepubliken Mosebackes utrikesminister, Laila Lingonmo, sitter dock (än så länge) säkert i sadeln. Ordförande Fidel Pärlemo uttryckte genast sitt förtroende för henne när nyheterna från grannlandet kom.

Emellertid visar det sig att den sadel Laila Lingonmo sitter i är fastspänd på en islandshäst, varför hon genast fick medalj för "Tapperhet i tölt". Det visar sig också att Ms. Lingonmo använt åtminstone delar av arbetstiden till faktiskt arbete, varför hon premierades med en ruggig pension. Med retroaktiv verkan.

Som Ms. Lingonmo snart fyller 64,3 och den retroaktiva pensionen går tillbaka till tjugoårsåldern, kan hon förvänta sig en icke föraktlig summa i framtiden.

Ms. Lingonmo säger i ett uttalande att hennes pensionsvillkor är avtalade med dåvarande styrelsen för hennes departement, men att nu andra regler gäller. Vilket bekräftades av ordförande Fidel Pärlemo som styrt Folkrepubliken Mosebacke sedan den anemiska statskuppen mot kung Sune I.

På frågan vad Ms. Lingonmo ämnar ägna pensionsåldern åt framkom att hon inte är speciellt teater-intresserad, men att hon gärna tittar på Mosevisionens såpaserie "Falska Lögner".

Ms Lingonmos tillfällige efterträdare, spelberoendeminister Bosse "Krosso" Näslund, har avböjt att direkt kommentera det inträffade, men säger, informellt, sedan mobiltelefonen inte stängts av, att "Det var väl självaste greve Herman Jävelberg! Och hon som har ett så schysst pensionsavtal!"

Man undrar. Till hösten är det f.ö. val, också i Folkrepubliken Mosebacke.Bratwurst und sauerkraut

Härom sistens berättade Magnus att Alsace-vin och Bratwurst mit Sauerkraut går väl ihop. Jag testade och det stämde.

Så nu ska jag gå ut i köket och stärka såväl själ som kropp med samma mat. Och vin. För andra gången. Det börjar likna missbruk, banne mig.

Och så ska jag läsa del 2 av "Söders historia". Inte nog med att det blir gott, det blir också spännande!

Fågelinfluenser

Under pågående enpartikongress i Folkrepubliken Mosebacke meddelades från grannlandet Sverige att s.k. mördarfåglar står och stampar i luftrummet vid gränsen. Ordförande Fidel Pärlemo lät därvid genast aktivera folkrepublikens säkerhetstjänster.

MIA (Mosebacke Intelligence Agency) ålades att avlyssna radiotrafiken mellan en skvadron bombduvor och deras eskort av jaktsparvar, och rapporterade därefter att det föreligger ett reellt hot mot folkrepublikens fosterjord.

Därför har MBI (Mosebacke Bureau of Investigation) fått i uppdrag att utspana, och, i förekommande fall, låta fängsla suspekta fjäderfän. MBI:s chef - J. Edgar Lingonmo - säger i en kommentar att han inte kan kommentera på grund av sekretessen.

Till skillnad från grannlandet Sverige har Folkrepubliken Mosebacke försatt sitt luftförsvar i högsta beredskap. Hotet kommer ju "von oben", så att säga.

Utöver osäkrade luftvärnskanoner, och ett gäng snorhyvlar med slangbellor på Hökens gata, befinner sig också MAF:s (Mosebacke Air Force) stridsflygplan ständigt i luften. - De har order att skjuta ned alla fåglar som inte kan uppvisa vaccinationsbevis eller friskhetsintyg, säger Wing Commander Roine von Richthofen (son till Asta och Knut von dito i Härnösand).

Under gårdagen anhöll MBI en kriminell mås, utklädd till trut, som olovligen försökte tränga in på Mose-baskiskt territorium i hörnet av Götgatan och Svartensgatan. Desslikes genomfördes en razzia bland duvorna på Mosebacke Torg, varvid flertalet med tvivelaktig cv omhändertogs.

MBI kallades också till Svartensgatan 28, där en koltrast hade anträffats på gården utan att på ett fullgott sätt kunna redogöra för sina förehavanden. Nämnde trast sitter nu internerad i väntan på ett DNA-test.

Folkrepubliken Mosebackes eminente smittskyddsläkare, dr. Vladimir Iljitj Semmelweiss, vill dock tona ned faran en smula: - Det bästa sättet att skydda sig är att lägga om kosten. Man behöver inte äta guano varje dag, säger dr. Semmelweiss.

Tilläggas bör att om den kända medicinen Tamiflu tar slut på apoteken, så går det lika bra med ett stort glas pingvin var tredje timme. Man får dock se upp så att man inte storknar av fjädrarna.

Ävensom har också MSS (Mosebacke SkogsStyrelse) ålagts att försöka göra livet surt för smittade fåglar. Styrelsens chef, Carl Hygge, har lovat kvista iväg och lägga klipulver på grenarna i den skog, eller åtminstone trädgrupp, som befinner sig mellan teatern, Höga stigen och ned mot Glasbruksgatan. Alltid något.

Efter alla dessa oväntade inlägg och incidenter, kunde dock ordförande Fidel Pärlemo avsluta kongressen med orden; Vår beredskap är god!

RSS 2.0