Svinsoten inget hot mot Mosebacke

Enligt vanligtvis välunderrättade källor har grannlandet Sveriges ”grisflunsa” nu börjat knacka på Folkrepubliken Mosebackes dörr. Man befarar i grannlandet en gräslig pandemi, som hittills medfört fyra sjukdomsfall. Ett diskret antal för att vara en pandemi.


 Men Folkrepubliken Mosebackes HälsoInspektion, FMHI, låter sig inte lugnas av siffrorna från Sverige. – Det där tror vi inte på. Det är säkert en sex-sju stycken i Sverige som har blivit veritabla svin, samtliga på Helgeandsholmen, säger Adalbert Tryyne af Knorring, generaldirektör för FMHI.


 Något allmänt vaccinationsprogram i folkrepubliken är dock inte aktuellt. Ordf. Raul Pärlemo låter, i en medelsvår ukas, meddela, att eftersom sistlidna fågelinfluensa visade sig ha en tidningsanka som upphov, finns det ingen anledning att vaccinera sig mot dito svin.


Emellertid kommer vissa åtgärder att vidtas. Mosebacke Grenz-Polizei (MGP) stärker sin beredskap och kommer att se till att inga nynassar, s.k. kultingar, tar sig in i Mosebacke utan att först förses med trynskydd och klövgaloscher för att hindra smittspridningen.


- De riktiga svinen stoppas redan vid gränsposteringarna på Götgatan och Högbergsgatan, meddelar ordf. Pärlemo i en lugnande proklamation.


Folkrepubliken Mosebackes Gör-det-själv-vecka avslutad

Det var en nästan tårögd ordf. Raul Pärlemo som i söndags högtidligen avslutade Folkrepubliken Mosebackes årliga Gör-det-själv-vecka. - Det är betryggande att se, att det finns så många som är beredda att ta saken i egna händer, sa ordf. Pärlemo i sitt tal. Han anförde också att detta vittnar om att det finns en stor potential för egen företagsamhet i Folkrepubliken.

De högtidliga ceremonierna tilländalöpte med att Mosebacke Kinesiska Gosskör (MKG) på ett rörande sätt framförde den Mosebaskiske nationalpoetens, Carl Michael Berrmans, älskade visa "Lunka vi så småningom".

RSS 2.0