Klimatansvar i Folkrepubliken Mosebacke

Sedan det i grannlandet Sverige uppdagats, att de därstädesvarande tamdjuren, kossor, grisar och får, har en obehaglig benägenhet att fisa, dymedelst utsläppande växthusgaser, har Mosebacke Jordbruksverk (MJV) gjort en inventering av härstädesvarande dito tamdjur.

Det visade sig, mycket riktigt, att även de mosebaskiska tamdjuren tid efter annan släpper väder. Detta på grund av en ensidigt vegetarisk kost. Beslutades därför, enhälligt i Folkrepubliken Mosebackes Duma, att bemälda tamdjur framdeles endast må utfordras med en konstiperande diet.

I akt och mening att undvika andra klimatförändrande utsläpp, beslöt också Duman att det hädanefter inte skall vara tillåtet att inom folkrepubliken konsumera blomkål, ärtsoppa och bruna bönor.

En märklig biverkning

Som jag numera äter medicin mot högt blodtryck kollade jag om den har några biverkningar. Jodå, det hade den. Flera stycken till och med; allt från dimsyn till slaganfall.

Den mest kuriösa biverkningen var dock att man kan drabbas av lågt blodtryck. Jaha, men är inte det själva poängen med att ta medicin mot högt dito?
Fidelia Pärlemo 30 år!

Det var en svårt tårögd ordförande Fidel Pärlemo, 61, som, om lördagen den 14 juli, äntrade ordförandepodiet för att med rörelse hylla sin dotter, Fidelia, på den sistnämndas trettioårsdag. Ordf. Pärlemo höll därvid ett så hjärteknipande tal, att kardiologakuten å Mosebacke Dramatiska Lasarett tvingades hålla öppet till kl. 19:45.

Därefter intog ordf. ditos kära fru hustru, Imelda Pärlemo, 59, ordförandepodiet, och höll ett gripande tal, i vilket hon uppmuntrade folkrepublikens alla unga kvinnor att bli döttrar till statschefer. - Det blir så mycket lättare då att överrösta manspatriarkatet, avslutade hon sitt anförande. Som på en given signal jublade därvid den församlade folkmassan.

Till och med de ständigt licensierade bänknötarna Aviga Laban, Nådiga Luntan, Kalle Kanyl och Affe Tamin reste sig därvid och ställde sig mangrant som en - lätt vinglig - man upp, för att hylla fröken Fidelia.

Som fröken Fidelia för dagen råkade ha fått permis från sitt pansarskyttekompani, för tillfället förlagt till Katarina Kyrkbacke, valde hon att infinna sig i aulan till Mosebacke Revolutionära Högskola (MRH). Därstädes höll hon ett eldfängt tal för att uppelda de akademiska massorna. Avslutningen blev: - Kamrater! Betänk att kunskapen är det främsta framsteget i fortskridandet! Låt oss alltså ständigt sträva framåt, mot bättre vetande!

Fidelias moatjé, tillika tillkommande, den firade engelske brottaren Daniel Wrestling, innehavare av Mosebacke Muskelinstitut (MMi), valde att hålla sig i en diskret vrå av det offentliga rummet.

Slutligen drog sig ordförandefamiljen tillbaka till pizzerian i hörnet av Mosebacke Torg och Svartensgatan, för att därstädes salutera dottern Fidelia med en smaskig pizza eller två.

MM i hypertoni avgjorda

Under torsdagen avgjordes traditionsenligt Mosebacke-mästerskapen (MM) i högt blodtryck. Efter uttagningar och deltävlingar återstod blott tre finalister; Fetto Svullson från Hökens gata, Kröko Krökalainen från Höga Stigen samt Blosso Berglund från Svartensgatan.

Tävlingen hade, av praktiska skäl, flyttats till grannlandet Sverige - närmare bestämt till The Ringens Vårdcentral Arena. En månghövdad skara entusiastiska mosebasker hade bussats dit och formade hejaklackar ute på Götgatan.

Först ut på plan var Fetto, som i första heatet presterade imponerande 192/98. Publiken jublade och viftade med Fettos färger när resultatet tillkännagavs. Så var det Krökos tur. Denne, som varit på träningsläger på en fransk vingård, satte nytt personligt med sina 196/97. Resultatet möttes med applåder.

När Blosso trädde in på arenan bröt en veritabel orkan av jubel ut. Blosso var nämligen förhandstippad till segern och har tränat länge och väl, genom att konsumera ofantliga mängder av röda Prince och floder av Boddington. Dessutom har han ett stillasittande jobb och har konsekvent vägrat alla former av motion. Manschettens visare stannade följaktligen på 208/117. Personbästa! Europarekord!

Emellertid kom så andra heatet. Finalisterna fick ligga stilla på varsin avbytarbänk i tio minuter, för att undvika det välkända fenomenet "vitrockshypertoni", dvs att blodtrycket stiger pga den ovana situationen. Under MM handlar det dock om "snygg-sköterska-hypertoni", emedan det är den förtjusande distrikts- sköterskan fröken Nightingale som sköter manschetterna.

Följdriktigt landade Fetto i andra omgången på diskreta 170/50 och Kröko på blott 160/47. Otur där, Kröko. Som väntat blev det istället Blosso som tog hem segern med sina 180/100.

Det var en tårögd ordförande Fidel Pärlemo som omfamnade Blosso och förde hoom genom den jublande folkmassan till den väntande galavagnen. Därefter fördes Blosso i helikoptereskorterad hederskortege uppför Götgatan till den väntande prisutdelningen i Apoteket i Söderhallarna.

Ordförande Pärlemo höll ett gripande tal, flertalet barn sjöng Hypertonins Lov och översköljde Blosso med blommor. Därefter överlämnade apotekare Barbro själva priset, en ask med inte mindre än 30 tabletter "Enalapril Krka 5 mg".

RSS 2.0