Tobaksrökning ofarligt!

Folkrepubliken Mosebackes Hälso-Institut, FMHI, har nyligen publicerat rykande färska forsknings- rön från tobaksfronten. De är från en långtgående studie av tobaksrökningens inverkan på samtliga folkrepublikens inneboende konsumenter av gasifierad tobak. Studien visar att det är alldeles riskfritt att inta densamma.

 

- Vi blev alldeles förbluffade eftersom vi hade förväntat oss andra resultat, säger docent Philip Morris, gästforskare från The Royal Institute of Tobacco Industries, RITI, i Birmingham (i England alltså, inte i Alabama, USA).

 

Han får medhåll av likaledes docenter Paul Mall och John Silver från detsamma institut. - Det visar sig att en cigarett enbart innehåller vegetariska produkter. Desslikes är den fiberrik, utan salt och med lågt GI-värde, säger Paul Mall och John Silver unisont.

 

I en parallell studie, utförd av den irländske professorn Nicholas ”Nick” O’Teen, vid The University of Shamrock, framgår det att tobaksrökare får mer motion än andra. – Efter några månaders fältstudier stod det klart att den del av pub-populationen som röker oftare var i rörelse. De satt inte bara där och jäste, utan gav sig tid efter annan ut i naturen [trottoaren, övers. anm.], där de, oavsett väderlek, sam- lades i små stim för att insupa de friska avgaserna från trafiken. De rörde sig alltså mer än de övriga i kontrollgruppen, vilket ju är bra för hälsan, framhåller professor O’Teen.

 

Folkrepubliken Mosebackes Duma, med ordf. Raul Pärlemo i spetsen, låter, i en relativt lågmäld ukas, meddela, att den förhåller sig milt skeptisk till rönen.


Kommentarer
Postat av: Magnus i Årsta

Ah, tobaksromantik när den är som bäst...

"Nick O'teen", lysande Lasse!

Men av givna skäl tror jag att jag håller mig den skara som utgörs av oss som slutat... däremot kan jag tänka mig att röka en eller annan sik!

2010-01-26 @ 21:36:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0