Rent hus i Folkrepubliken Mosebacke

Från grannlandet Sverige meddelas att den därstädes pågående valrörelsen nu har kommit in i en mer seriös fas. Nämligen genom ett förslag om servila ganymeder, s.k. Butlers, i kollektivtrafiken. Huruvida dessa kommer att servera rostbruna groggar och sauterade ankleverbröst mellan Slussen och Odenplan framgår inte, men toligen kommer de att i god jämställd anda buga och skrapa med foten för sina uppdragsgivare.

I Folkrepubliken Mosebackes kollektivtrafik finns redan en snarlik företeelse i form av städfirman RENT HUS. Vid påstigandet av spårvagnen på morgonen lämnar man helt enkelt sina lägenhetsnycklar till firmans raska gossar, och när man på kvällen kommer hem är bostaden fullständigt ren.

- Och glömmer någon att lämna nycklarna, så kan vi nog fixa låset ändå, säger Achilles Hälaren, vd för RENT HUS. Anställda i firman är de välkända mosebackeprofilerna, tillika raska gossarna, Aviga Laban, Nådiga Luntan, Kalle Kanyl och Affe Tamin.

J Edgar Jansson, chef för MBI (Mosebacke Bureau of Investigation), säger i en kommentar att firman verkligen gör rent hus. Ingenting blir kvar.

Kommentarer
Postat av: Magnus i Årsta

Ah, de gamla kompisarna Kalle och Affe. dem känner jag igen från jobbet!

2010-08-17 @ 23:47:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0