Dubbdäck dissas delvis

Det meddelas från grannlandet Sveriges huvudstad, Stockholm, att man å därvarande Södermalm beslutat förbjuda dubbdäck å därstädes likaledes varande Hornsgatan. Orsaken är att dubbarna sliter upp mikroskopiska partiklar från asfalten, vilka sedan lägger sig som en veritabel körbana i förbi- passerandes lungor.

Som av en märklig slump har ett likartat förbud nyligen införts i Folkrepubliken Mosebacke. Det gäller den del av Svartensgatan som går från Fiskargatan ned till hörnet av Östgötagatan och Mose- backe Torg.

Höga vederbörande i folkrepublikens Duma har beslutat att denna del av Svartensgatan inte får befaras hur som helst av fordon med bedubbade däck.

På jämna datum får sträckan befaras med dubbdäck i öst-västlig riktning, men bara med dubbar på höger framhjul och vänster bakdito. På udda datum tillåts dubbdäck i motsatt riktning, men då endast på vänster framhjul och höger bakdito.

- Det är vår insats för att undvika onödiga asfaltspartiklar i luften, säger ordf. Raul Pärlemo i en lika diskret som lågmäld ukas.

Tilläggas bör att nämnda sträcka sedan något år tillbaka är belagd med gatsten och således saknar all form av asfalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0