Svinsoten inget hot mot Mosebacke

Enligt vanligtvis välunderrättade källor har grannlandet Sveriges ”grisflunsa” nu börjat knacka på Folkrepubliken Mosebackes dörr. Man befarar i grannlandet en gräslig pandemi, som hittills medfört fyra sjukdomsfall. Ett diskret antal för att vara en pandemi.


 Men Folkrepubliken Mosebackes HälsoInspektion, FMHI, låter sig inte lugnas av siffrorna från Sverige. – Det där tror vi inte på. Det är säkert en sex-sju stycken i Sverige som har blivit veritabla svin, samtliga på Helgeandsholmen, säger Adalbert Tryyne af Knorring, generaldirektör för FMHI.


 Något allmänt vaccinationsprogram i folkrepubliken är dock inte aktuellt. Ordf. Raul Pärlemo låter, i en medelsvår ukas, meddela, att eftersom sistlidna fågelinfluensa visade sig ha en tidningsanka som upphov, finns det ingen anledning att vaccinera sig mot dito svin.


Emellertid kommer vissa åtgärder att vidtas. Mosebacke Grenz-Polizei (MGP) stärker sin beredskap och kommer att se till att inga nynassar, s.k. kultingar, tar sig in i Mosebacke utan att först förses med trynskydd och klövgaloscher för att hindra smittspridningen.


- De riktiga svinen stoppas redan vid gränsposteringarna på Götgatan och Högbergsgatan, meddelar ordf. Pärlemo i en lugnande proklamation.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0