Pimpeltävlingen avstapelgådd!

Folkrepubliken Mosebackes traditionella pimpeltävling är nu, under pompa och ståt, avstapelgådd. Som brukligt skedde evenemanget på plaskdammens å Mosebacke Torg is, där man borrat upp flaskstora hål för att kyla spriten.

Årets, liksom förra årets, deltagare, var Aviga Laban, Nådiga Luntan, Kalle Kanyl och Affe Tamin, samtliga från Mosebacke Licensierade Ledighetskommitté (MLL). Det var alltså en rutinerad skara ringrävar som tog plats på tävlingsstolarna, allt under publikens jubel och till tonerna av Mosebacke Dramatiska Blåsorkesters paradmarsch "Tår på tand". Dessutom med glada tillrop från ordförande Fidel Pärlemo på partiledarläktaren.

Domare var som vanligt Rolle Freisler från Mosebacke Volksgericht. Redan i början av första perioden kom dramatiken smygande. Aviga Laban var och trevade i kassen, varpå domaren blåste av. Medhavd sprit är ju inte tillåten. Det blev alltså två minuter för interference. Under power-playen tog Affe Tamin ledningen med två bottoms-up och en avbiten. Nådiga Luntan och Kalle Kanyl fick nöja sig med två bottoms-up var.

När Aviga Laban kom ut på isen igen började spelet komma upp i varv. Likaså de tävlande. Hr. Laban försökte hämta in de andras försprång genom att halsa. Men när han tog flaskan från munnen hade prillan fastnat i kapsylgängorna och det talades om doping. Ett sus gick genom publiken men domaren lät spelet fortsätta. Vid pausen ledde Affe Tamin med fem bottoms-up och en avbiten, följd av Nådiga Luntan och Kalle Kanyl med fyra bottoms-up och en avbiten vardera. Aviga Laban var på efterkälken med sina tre bottoms-up och en halsning.

Andra perioden blev uppsluppen. Såväl spelet som spelarna böljade fram och tillbaka. Stundtals hettade det till när alla fyra var och bökade i kassen. Men som det handlade om den officiella tävlings- systemkassen blev det inga avblåsningar. Dock förekom några avbrott för red-eye-offside, sedan tävlingsläkaren skärskådat spelarnas ögon.

Vid ett tillfälle tappade Kalle Kanyl sitt glas, ett nedsläpp som ledde till icing. Eller åtminstone till ice. Men materialförvaltaren Matte Ryall var genast framme med ett nytt. Vid periodens slut ledde Affe Tamin med två helrör, tätt följd av Aviga Laban som avancerat till ett och två tredjedels dito, och så de förbidruckna Nådiga Luntan och Kalle Kanyl som stannat på varsitt helrör.

Tredje perioden inleddes på känt basketmanér, dvs med uppkast. Det var Aviga Laban som mådde illa och tog time-out för att vomera. Därpå fick Kalle Kanyl två minuter för cross-checking sedan det konstaterats att hans ögon gick i kors. Nådiga Luntan renderades två minuter för spel med hög klubba efter att ha viftat med flaskan så att det stänkte på publiken. Och Affe Tamin fick samma straff för foul play när det uppdagades att han förorenat sina benkläder.

När Rolle Freisler blåste för full tid visade det sig att samtliga spelare hade landat tre helrör per man. Därför skrinnade han genast till domarbåset för konsultation. Spänningen var olidlig, publiken darrade; Skulle det bli förlängning med sudden-death? Eftersom det sistnämnda, med tanke på konsumtionen, låg obehagligt nära till hands, utsågs alla fyra till vinnare och fördes i hederskortege genom folkmassans jubel till Mosebacke Lugubra Lasaretts akutintag.

På presskonferensen efteråt sade en mycket entusiastisk ordförande Pärlemo; - Det var en fantastisk match! Tre spännande perioder med fyra spännande periodare!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Sluta Lasse! Jag får ont i magen av att skratta, hur skall jag nu kunna äta middag???
Får väl lugna kistan med en Dansk Juice, helt i samma anda som dina så ljuvligt beskrivna kontrahenter.
Se nu till att skicka in den häringa texten till DN NoN. Swanberg, go hurt yourself!
/M

2007-03-04 @ 19:24:24
Postat av: Magnus i Årsta

Sluta Lasse! Jag får ont i magen av att skratta, hur skall jag nu kunna äta middag???
Får väl lugna kistan med en Dansk Juice, helt i samma anda som dina så ljuvligt beskrivna kontrahenter.
Se nu till att skicka in den häringa texten till DN NoN. Swanberg, go hurt yourself!
/M

2007-03-05 @ 22:39:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0