Mansdagen firad

Traditionsenligt firades, den 8 mars, Folkrepubliken Mosebackes Nationella Mansdag, den dag då männen går man ur huse för att manifestera sin förträfflighet. En urgammal sedvänja som den mosebaskiska duman härom året hittade på.

Uppslutningen å Mosebacke Torg var imponerande när folkrepublikens ständige ordförande, Fidel Pärlemo, höll sitt årliga tal till den manliga menigheten. - Och kom det ihåg, pöjkar, att det en gång i tiden fanns riktigt manliga publikationer som Piff, Paff och Raff, avslutade han sitt anförande.

Därefter paraderade en bataljon ur det mosebaskiska försvaret runt torget, iförd manlighetens klassiska uniform, dvs boxershorts och solkiga nätundertröjor. Mosebacke Dramatiska Blåsorkester stämde därvid upp en gammal kär slagdänga och varenda Riktig Karl sjöng med i refrängen: "Sportnytt, sportnytt, gamle vän, när får jag se dig igen? När får jag tillbaks den sak, som ändrar kan-a-len?" Inte ett öga var torrt när det slutligen skyldrades ölburk framför ordförandepodiet.

Så var det dags att utse Årets Orne, varför monsieur Gay (innehavare av Monsieur Gays Hårsalong) intog podiet. Spänningen var olidlig när han läste upp de nominerades namn; George W. Bush, Margaret Thatcher, Sean Connery, Clint Eastwood och welterviktaren Victor Welt, den sistnämnde residerande å Fiskargatan 14.

Jublet visste inga gränser när vinnarkuvertet sprättades upp och det visade sig att Victor hade sopat planen med de andra. Det var en tårögd segrare som äntrade prispallen för att ta emot äran och gåvorna, de sistnämnda i form av ett flak mellis och en helårsprenumeration på kulturtidskriften Moore.

Sedan fylkades samtliga å Heinrich Hilmers konditori, där storbildsmojängen, i direktsändning, visade finalen i fornfransk fonetik för Nya Zeeländska rugbyspelare. Stämningen var på topp, mängder av ölburkar gick i graven och de anala klusilerna stod högt i tak.

Men så återkom slutligen vardagen, och man gick var och en hem till sig för att ta hand om barn, disk och tvätt, innan frugan kom hem från jobbet. - En fantastisk Mansdag, lät ordförande Pärlemo undslippa sig på väg till dagiset för att kvittera ut Fidel junior.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0