MM i hypertoni avgjorda

Under torsdagen avgjordes traditionsenligt Mosebacke-mästerskapen (MM) i högt blodtryck. Efter uttagningar och deltävlingar återstod blott tre finalister; Fetto Svullson från Hökens gata, Kröko Krökalainen från Höga Stigen samt Blosso Berglund från Svartensgatan.

Tävlingen hade, av praktiska skäl, flyttats till grannlandet Sverige - närmare bestämt till The Ringens Vårdcentral Arena. En månghövdad skara entusiastiska mosebasker hade bussats dit och formade hejaklackar ute på Götgatan.

Först ut på plan var Fetto, som i första heatet presterade imponerande 192/98. Publiken jublade och viftade med Fettos färger när resultatet tillkännagavs. Så var det Krökos tur. Denne, som varit på träningsläger på en fransk vingård, satte nytt personligt med sina 196/97. Resultatet möttes med applåder.

När Blosso trädde in på arenan bröt en veritabel orkan av jubel ut. Blosso var nämligen förhandstippad till segern och har tränat länge och väl, genom att konsumera ofantliga mängder av röda Prince och floder av Boddington. Dessutom har han ett stillasittande jobb och har konsekvent vägrat alla former av motion. Manschettens visare stannade följaktligen på 208/117. Personbästa! Europarekord!

Emellertid kom så andra heatet. Finalisterna fick ligga stilla på varsin avbytarbänk i tio minuter, för att undvika det välkända fenomenet "vitrockshypertoni", dvs att blodtrycket stiger pga den ovana situationen. Under MM handlar det dock om "snygg-sköterska-hypertoni", emedan det är den förtjusande distrikts- sköterskan fröken Nightingale som sköter manschetterna.

Följdriktigt landade Fetto i andra omgången på diskreta 170/50 och Kröko på blott 160/47. Otur där, Kröko. Som väntat blev det istället Blosso som tog hem segern med sina 180/100.

Det var en tårögd ordförande Fidel Pärlemo som omfamnade Blosso och förde hoom genom den jublande folkmassan till den väntande galavagnen. Därefter fördes Blosso i helikoptereskorterad hederskortege uppför Götgatan till den väntande prisutdelningen i Apoteket i Söderhallarna.

Ordförande Pärlemo höll ett gripande tal, flertalet barn sjöng Hypertonins Lov och översköljde Blosso med blommor. Därefter överlämnade apotekare Barbro själva priset, en ask med inte mindre än 30 tabletter "Enalapril Krka 5 mg".

Kommentarer
Postat av: Årstadals Jihad

hoom?
"och förde hoom genom den"
Är det en mosebaskisk stavning av det svenska honom?

2007-07-06 @ 03:13:22
URL: http://www.singlestar.info/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0