Avgådd U-minister

Från grannlandet Sverige meddelas att därstädesvarande utrikesminister har avgått. För andra gången, om än inte från samma taburett.

Folkrepubliken Mosebackes utrikesminister, Laila Lingonmo, sitter dock (än så länge) säkert i sadeln. Ordförande Fidel Pärlemo uttryckte genast sitt förtroende för henne när nyheterna från grannlandet kom.

Emellertid visar det sig att den sadel Laila Lingonmo sitter i är fastspänd på en islandshäst, varför hon genast fick medalj för "Tapperhet i tölt". Det visar sig också att Ms. Lingonmo använt åtminstone delar av arbetstiden till faktiskt arbete, varför hon premierades med en ruggig pension. Med retroaktiv verkan.

Som Ms. Lingonmo snart fyller 64,3 och den retroaktiva pensionen går tillbaka till tjugoårsåldern, kan hon förvänta sig en icke föraktlig summa i framtiden.

Ms. Lingonmo säger i ett uttalande att hennes pensionsvillkor är avtalade med dåvarande styrelsen för hennes departement, men att nu andra regler gäller. Vilket bekräftades av ordförande Fidel Pärlemo som styrt Folkrepubliken Mosebacke sedan den anemiska statskuppen mot kung Sune I.

På frågan vad Ms. Lingonmo ämnar ägna pensionsåldern åt framkom att hon inte är speciellt teater-intresserad, men att hon gärna tittar på Mosevisionens såpaserie "Falska Lögner".

Ms Lingonmos tillfällige efterträdare, spelberoendeminister Bosse "Krosso" Näslund, har avböjt att direkt kommentera det inträffade, men säger, informellt, sedan mobiltelefonen inte stängts av, att "Det var väl självaste greve Herman Jävelberg! Och hon som har ett så schysst pensionsavtal!"

Man undrar. Till hösten är det f.ö. val, också i Folkrepubliken Mosebacke.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0