Elefantjakt.

Elefanter är kolossalt stora djur med en liten svans där bak och en stor svans där fram. De påstås också vara duktiga på att minnas, man talar ju om "elefantminne". Och det är väl inte så konstigt, med ett så stort huvud torde hårddisken vara på hur många Gigabytes som helst. Hur det sen är med processorns hastighet ska man kanske låta vara osagt.

 

Förr i tiden jagade man elefanter för deras betar. Inte bara för att göra konstverk av dem utan också för att mala ned dem och äta dem, i tron att den egna erektionskoefficienten därmed skulle öka. Naivt, alltså! Inte fasen blir det någon större fason på det genusdefinierande bihanget bara för att man äter malda elefantbetar.

 

Att fånga en elefant är inte lätt om man inte har en mycket grov bössa. Dessa har nu ersatts av kameror med mycket grova objektiv, vilket gör att man kan fånga en elefant på bild utan att behöva skjuta den eller koppla en halvnelson på den. Det sistnämnda gjordes dock bara av Riktiga Karlar.

 

Emellertid finns det en annan metod som kanske fallit i glömska. Förmodligen kommer den från den engelska imperialismens tid i Afrika, då någon djurvän gärna ville komma närmare elefanterna utan att därför ha ihjäl dem.  I en urgammal bok (från 1977) som står i min bokhylla, kan man nämligen läsa det följande:

 

"How to catch an elephant: Dig a big hole and fill it with ashes, then surround it with a ring of peas. When the elephant comes along to take a pea, you kick him in the ash-hole".

 

Så enkelt är det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0