Partistöd i grannlandet

Från grannlandet Sverige meddelas att därvarande partibidragsnämnd har beslutat om vad skatte-betalarna därstädes ska hålla därvarande partier under armarna med. Notan slutade på drygt 165 miljoner svenska kronor.


Märkligt nog visar det sig att de större partierna får merparten av stödet. (Se länk: Partistöd). Man hade kunnat tro att det i ett land som Sverige, där man säger sig måna om de svaga, skulle ha stöttat desamma med större bidrag till de små än till de stora.

 

Det gäller kanske i teorin, men uppenbarligen inte i praktiken. Här ser vi den politiska kapitalismen i sin prydno; ju större ett parti är, desto mer får det i bidrag. Kanske var det därför vissa ungdoms-förbund härom året fuskade med sina medlemssiffror.

 

Det verkar befängt. Ju större ett parti är, desto fler idéella proselyter har det som av ren övertygelse arbetar frivilligt för att främja sin ideologi. Och då behövs ju inte så stora bidrag. Vill man gärna tro.

 

Grannlandets inställning till partistöd tycks vara ”Största möjliga summa åt största möjliga parti”, en travesti på Jeremy Benthams tes från 1700-talet.

 

Folkrepubliken Mosebacke brottas dock inte med sådana etiska problem. Här är nämligen den sittande regimens, med ordf. Raul Pärlemo i spetsen, partikassa en och densamma med statsbudgeten.

 

- Det blir ju så mycket enklare så, låter ordf. Pärlemo i en lågmäld ukas förmäla.


Mosebacke valkampanj inledd

Som bekant är det valår i folkrepubliken nästa år och redan nu har valkampanjerna inletts. Först ut blev Mosebackes auktoriserade oppositionsparti, De Infraröda (DI), som hållit kongress i veckan.

I ett manifest antaget vid kongressen, lovar DI att stödja Mosebackes lågavlönade genom att höja inkomstskatten med 60 öre per intjänad krona. - Vi är säkra på att vinna valet med detta, säger Fridolf Rudis, taltratt för DI.

Sittande regim, med ordf. Raul Pärlemo i spetsen, skrockar skadeglatt.

Svar på inkommen kritik

Underförstådd kritik har riktats mot Kerberos via en anonym kommentator (som kan nås på följande adress: anders@ungsvensk.se). Det visar sig att Anders är en del av http://ungsvensk.se/. Ni får själva gå in på deras sajt och avgöra vad ni tycker. Det lägger jag mig inte i.

Anders kritik riktar sig mot inlägget i Kerberos blogg om utvisningen av Jimmie Masseck från Folkrepubliken Mosebacke, och är kort, klar och koncis: "Skulle det vara roligt, eller?"

Svaret är: Ja! Det var absolut avsett att vara roligt! I Folkrepubliken Mosebackes mediala organ riskerar man ständigt, som person eller grupp, att bli häcklad och driven med, oavsett vad man står för.

Kerberos särbehandlar inga, vare sig individer eller partier, utan driver med alla på samma plan om de dabbar sig. Och SD:s Jimmie Åkesson dabbade sig ordentligt härförleden med sina flagranta felaktigheter i Aftonbladet.

Har man ambitioner att kapa åt sig marknadsandelar i den politiska branschen, så får man faktiskt stå ut med att bli häcklad och driven med - det är en del av det politiska livet. Åkessons debattartikel i Aftonbladet var definitivt värd att parodiera.

Nu väntar Kerberos bara på att få sätta tänderna i nästa partipretto. Den rödgröna oppositionsröran i Stockholms Stad, som ska gå till val med en utlovad skattehöjning på 60 öre, ligger därvid väldigt bra till.

Påminnes slutligen om att Kerberos är en del av "verklighetens folk", numera så omhuldat av politiker, och att han som sådan förbehåller sig rätten att både häckla och parodiera allt som de politiska prettona kläcker ur sig!Jimmie Masseck utvisas troligen

Härförleden skrev Mosebackedemokraternas (MD) ledare, Jimmie Masseck, en debattartikel i MMN (Mosebacke Morning News) i vilken han utmålade svenskar som varande "det största hotet i vår tid mot Folkrepubliken Mosebacke".

Påståendet är visserligen sant, men den rabiata tonen i artikeln fick J Edgar Jansson, chef för MBI (Mosebacke Bureau of Investigation), att fatta misstankar. Han satte därför sina såväl mannar som kvinnar på att utreda Massecks bakgrund.

Mycket riktigt visade det sig att Masseck är av svensk härkomst. Han sattes därför i skyddshäkte som varande ett presumtivt hot mot Folkrepubliken. Så snart Mosebackes högsta domstol (MHD) återkommer från sin "konferens" på Mallorca, kommer ärendet att tas upp i densamma. Det lutar åt att Masseck kommer att utvisas till Sverige och beläggas med inreseförbud till Mosebacke.

- Jag är mycket lättad över att vi äntligen tycks bli av med denne svensk, säger ordf. Raul Pärlemo i en kommentar.


Ordf. Pärlemo får Fidelpriset

Från granngrannlandet Norge meddelas att president Barack Obama fått Nobels fredspris. Som av en slump meddelas samtidigt att Mosebacke Fidelkommitté beslutat tilldela ordf. Raul Pärlemo det ärorika Fidelpriset.

Priset är instiftat på initiativ av f.d. ordf. Fidel Pärlemo och går till den som gjort extraordinära insatser för Folkrepubliken Mosebackes väl och ve. Kommittén, som leds av f.d. ordf. Pärlemo, kom fram till att ordf. Raul Pärlemo gjort sig förtjänt av priset sedan han axlat statsrodret efter sin bror Fidel.

På frågan om misstänkt jäv och svågerpolitik, svarade f.d. ordf. Fidel Pärlemo: - Svågerpolitik? Det är omöjligt. Han är ju min bror och inte min svåger!

RSS 2.0