Svart arbetskraft

Enär det har erfarits att delar av den nya regimen i grannlandet Sverige har anlitat s.k. svart arbetskraft, has det i Folkrepubliken Mosebacke hållits räfst och rättarting med de härvarande koryféerna.

Först ut att smaka på rättvisans, tillika Mosebacke Skatteverks (MS), långa arm, blev, som sig bör, den ständige ordföranden Fidel Pärlemo. Det hölls därför en s.k. hearing i Mosebacke Square Gardens eminenta konferenslokaler, som också televiserades av Mosevisionen.

Ordf. Pärlemo vidgick omgående att han anlitat svart arbetskraft för hushållsnära tjänster. - Hon heter Winnie Mandelamassa, är från Zimbabwe och har tidigare jobbat i ett marsipanbageri i Lübeck, låter ordf. Pärlemo i en diskret proklamation offentliggöra.

Enär Mosebacke Skatteverk kräver attesterade kvitton på utfört arbete för att tillåta avdrag, har ordf. Pärlemo naturligtvis lagt sig vinn om att prestera sådana.

Den svarta arbetskraften hos honom har således jobbat vitt.

Mörker!

När det är lika mörkt när man kommer hem som när man går till jobbet, vad gör man då? Jo, då köper man sig en smula schysst krubb och en slatt vin, och så går man hem och mixtrar i köket.

När käket är klart häller man upp ett glas rödtjut och ställer fram krubbet, varefter man öppnar en spännande bok om gräsliga kriminaldåd från 1800-talets England. Sen är det bara att äta, förfäras och mysrysa.

Det handlar dock inte om Jack the Ripper, han är helt uttjatad. Istället läser jag om dr. William Lyddon i Faversham, giftmördad av sin alkoholiserade bror Charles år 1890. Och sen om det gräsliga mordet på John Innes Nisbet som skedde på 10:27-tåget från Newcastle till Alnmouth den 18 mars 1910. Nisbet var lönekurir för kolgruvearbetarna i området och blev ihjälmördad för en summa av £370-9s-7d. Hans egen lön var £2-15s i veckan, så rånbytet motsvarade ungefär 2,5 årslöner för honom.

Ja, sådär kan man roa sig när det är mörkt och trist ute.

Äckel.

Människor äcklas av olika saker. Somliga tycker inte om spindlar, ormar och möss. Andra klarar inte av att höra naglar dras mot en griffeltavla. Åter andra fixar inte att höra barfota fötter klafsa mot ett trägolv. Och så vidare.

Det äckligaste jag vet, är att rensa rören under diskbänken till avloppet. Det har jag just gjort.

Fy faaan!

RSS 2.0