Fondförvältaren

(På allmän, eller åtminstone på den i ett finger justerade Magnus, begäran, återpubliceras härmed en grej som jag skrev å DNs Namn-och-Nytt 2000-05-30).

I höst är det dags att välja hur pensionspengarna skall placeras. Under sistlidna mansläger hos kompisen Thomas på Björkö, utspann sig en i sammanhanget didaktisk episod, som visar hur man inte bör göra.

Roger, ett frilansämne till Årets Kock, härjade med en lammgryta i det minimala köket på cirka tre kvadratmeter. Bredvid honom stod Magnus, butikschef å Systembolaget, och handhavde det till lammgrytan avsedda vinet. Till stöd hade de Stickan, som skrockade uppmuntrande vid kylskåpet.

Vid diskbänken stod Thomas och rengjorde köksutensilier i takt med att de användes. Och i dörren stod Håkan, Micke och jag och stojade med varsin mellis.

Efter en dryg timme, när Thomas tassat ut till herrgranen för att lätta på trycket, var Roger färdig med fonden till lammgrytan. Den enda plats som fanns kvar att ställa den på var i diskhon. Tillbaka i köket hittade Thomas i samma ho en kastrull med något flottigt jox i, varför han genast diskade ur den.

- VAD GÖR DU?! utbrast Roger med sådan emfas att man fortfarande lagar fönster i Björkös närområden.

Thomas fick omgående rött kort av domare Håkan och utvisades med orden: - Ut ur ditt kök, din fond-förvältare!

Sensmoralen är förstås att kokar man ihop egna fonder bör man placera dem rätt, för annars blir de diskade.

Något att fondera på till hösten.

Kommentarer
Postat av: Magnus i Årsta

Jaha, så var man uthängd med (fd) titel och allt på internätet. Jag får väl skylla mig själv, som önskade repris på notisen från Thomas' kök...
/Magnus

2005-09-08 @ 22:10:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0