Vinter-OS

Det blev inga medaljer för Folkrepubliken Mosebacke under sistlidna vinter-OS. Mest beroende på att man inte ställde upp. Därför har MOSOK (Mosebacke Olympiska Kommitté) beslutat arrangera ett lokalt OS för de inhemska förmågorna.

En skrinnarbana kommer att anläggas i plaskdammen vid Mosebacke Torg, enligt principen "kort distans, många varv". I Svartensgatans del mot Katarina Kyrkbacke kommer en slalombacke att iordningställas, i vilken tre portar kommer att finnas; nämligen Svartensgatan 30, 32 och 34. Och torget vid Fiskargatan 14 kommer att rensas från bilar och spolas, så att en hockeyrink (låt vara i det lilla formatet) kan arrangeras.

En representant för MHL (Mosebacke Hockey League) har också utlovat att folkrepublikens främsta talang på området, "Floppa" kallad, kommer att infinna sig. Resten utgörs av de licensierade bänknötarna Aviga Laban, Nådiga Luntan, Kalle Kanyl och Affe Tamin. För att fylla ut laget kommer också några lämpliga turister från grannlandet Sverige att shanghajas.

I såväl grundspel, kvartsfinal, semifinal som final, kommer så detta ärorika landslag att möta MUL (Mosebacke UngdomsLag), dvs pojkar födda -99. Detta för att säkra segern.

Sedan blir det busstransport från rinken till Mosebacke Torg, komplett med poliseskort och dito helikopter, där en massiv segerfest vidtar. - Vi ska minsann inte vara sämre än svenskarna! som ordförande Fidel Pärlemo i en medelsvår ukas låtit meddela.

Sedär, åtminstone ett OS-guld!

Kommentarer
Postat av: Magnus i Årsta

Min gode hr Berglund, jag har sagt det förut och jag säger det igen: Du skriver lysande, och det är alltför sällan vi numera får se dina krumelurer i DN /non.
Denna ljuvliga historia MÅSTE du skicka in till redaktör Holmberg!

2006-02-28 @ 20:23:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0